De kracht van Metagenics

Een wereldwijde kracht

Metagenics, producent van hoogwaardige micronutritie, is een wereldwijd actieve groep met eigen vestigingen in de Verenigde Staten, Australië, Nieuw Zeeland, België, Nederland, Luxemburg, Italië, Frankrijk, Canada en met distributeurs in tientallen andere landen.

Door middel van intensieve uitwisseling tussen de verschillende vestigingen bundelt Metagenics haar krachten. Kennis, wetenschappelijke inzichten en ervaringen uit verschillende markten delen zorgt ervoor dat Metagenics toonaangevend kan zijn in de sector van hoogwaardige micronutritie.

Export from Belgium

Eigen productie en R&D in België

Metagenics Europe bedient de volledige Europese markt vanuit het hoofdkwartier in Oostende.

De productie verloopt via de strengste normen. Dit bewijzen het Autocontrole Certificaat & het ISO 9001 Certificaat.

Naast een productie- en distributielijn, huisvest Metagenics Europe er ook een eigen Research and Development afdeling en een kwaliteitslaboratorium. Door deze verticale integratie wordt een maximale controle over het volledige kwaliteitsproces behouden.

 

Micronutritie & wetenschap – de sleutel tot gezonder leven

Mensen helpen beter te worden: dit is onze belangrijkste activiteit. Iedereen beschikt over genetisch potentieel om gezond te leven. Of we ons volledig gezondheidspotentieel bereiken, hangt af van verschillende factoren zoals onze levensstijl, voeding en omgeving. Het is de missie van Metagenics om mensen te helpen hun genetisch gezondheidspotentieel te realiseren via wetenschappelijk onderbouwde micronutritie.

Hoogwaardige micronutritie

Micronutritie is veel meer dan een standaard voedingssupplement. Micronutritie staat voor specifieke micronutriënten zoals vitamines en mineralen maar ook flavonoïden, omega-3 vetzuren, probiotica, antioxidanten, plantenextracten,… die ter aanvulling van de macromoleculen (vetten, koolhydraten, eiwitten) zeer doelgericht ingezet worden om nutritionele tekorten of onevenwichten op een efficiënte manier - op maat van de patiënt - aan te vullen of te herstellen. En dit met maximale tolerantie voor het lichaam.

High Impact Engagement Metagenics

High Impact Engagement

Dankzij investeringen in wetenschappelijk onderzoek en nieuwe technologieën zijn de productformules aangepast aan de biochemische processen van het lichaam. Metagenics engageert zich om telkens de beste ingrediënten in de juiste doseringen te kiezen. De afgewerkte producten bevatten uitsluitend nutriënten die goed opneembaar zijn en uitstekend getolereerd worden door het lichaam. Formuleren, evalueren en her-formuleren zodat kan gerekend worden op de best mogelijke producten met de best mogelijke ingrediënten en met de meest effectieve dosering. Enkel op die manier kunnen we het vertrouwen van de patiënt krijgen en behouden. Dit “High Impact Engagement” passen we consequent toe op ons volledig productportfolio waardoor de producten veelal een leidende positie innemen in hun toepassingsdomein.

Zij aan zij met zorgverleners

Om kwalitatief gezondheidsadvies te verzekeren naar de patiënt toe, wordt uitsluitend nauw samengewerkt met artsen, apothekers en andere gezondheidsdeskundigen.

Eerste keuze van de voorschrijver

Metagenics staat garant voor hoogwaardige micronutritie dankzij haar uniek High Impact-engagement, steeds volgens de recentste wetenschappelijke ontwikkelingen. Hierdoor genieten we het vertrouwen van de arts, de apotheker en de patiënt. Door dit vertrouwen zijn we kunnen uitgroeien tot het meest voorgeschreven bedrijf op gebied van micronutritie in België1.

(1) Source: IQVIA – SellOut RX units – Not-Regisered OTC (excl. medical devices) – MAT/9/18

Logo Metagenics Academy
“Sharing insights in science-based nutrition since 1989”

Metagenics Academy

Al 30 jaar zet Metagenics - en de daaruit ontstane Metagenics Academy - zich in voor het verhogen en delen van kennis op het vlak van nutritionele geneeskunde.

Metagenics Academy vervult deze opdracht door:

  • Het organiseren van symposia, opleidingen en seminaries met gerenommeerde sprekers en specialisten ter zake,
  • Het ontwikkelen van e-learnings die nutritionele concepten in een kort tijdsbestek toelichten,
  • De resultaten van (eigen) onderzoek te verspreiden bij gezondheidsdeskundigen via publicaties.

Voor meer informatie en de laatste stand van zaken kan u terecht op de website:

Wenst u meer informatie? Contacteer ons voor een persoonlijke afspraak.

Overtuigd?

Heeft de kracht van Metagenics u overtuigd? Neem dan een kijkje naar het productassortiment waarmee we het vertrouwen genieten van de arts, de apotheker en de patiënt.