Sandra Bekkari deelt exclusief enkele van haar recepten boordevol magnesium en eiwitten, voor sterke en gezonde spieren. Laat het smaken en geniet!
Cashew-sesamkoekjes met gember en chocolade
Recept uit Fast Food 3
Ingrediënten voor 7 koekjes
- 1,5el (acacia)honing
- 70g cashewnoten (minstens 4 uur gekweekt in water)
- 1 ei
- 0,75tl gemberpoeder
- 40g kokosmeel
- 2el kokosolie
- 35g pure chocolade (70% cacao), in stukjes
- 40g sesamzaadjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Mix de cashewnoten en de sesamzaadjes in een cutter tot meel. Meng het kokosmeel en het gemberpoeder.
- Meng het ei met de kokosolie en de honing.
- Meng de droge met de natte ingrediënten. Voeg het zout en de chocolade toe. Meng tot een beslag.
- Rol 7 à 8 bolletjes van het beslag en druk wat platter op een bakplaat met bakpapier, vorm tot koekjes en maak ze met de bolle kant van de lepel egaal.
- Bak de koekjes 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Poke bowl met sesam citroendressing
Recept uit Fast Food
Ingrediënten voor 2 personen
- 1tl (acacia)honing
- 8 stuk(s) (rode) kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 avocado, in partjes
- 1 snuifje cayennepeper
- Sap van 1 citroen
- 2 el citroensap
- 150g diepgevroren edamameboontjes
- 100g gerookte (wilde) zalm, in snippers
- 0,5 teentje knoflook
- 1 stuk lente-ui, in fijne ringetjes
- 0,5 stuks mango (ready-to-eat), in blokjes
- 8 radijsjes, in kwartjes
- 2el sesamzaadjes, geroosterd
- 2el tahin
Bereiding
- Kook de edamameboontjes 3 minuten in kokend water. Spoel meteen onder koud
water om het kookproces te stoppen en de mooie groene kleur te bewaren. - Snijd de avocado in plakjes. Besprenkel met citroensap.
- Verdeel alle ingrediënten over de bowl. Werk af met een snuifje fleur de sel en
sesamzaadjes. - Meng alle ingrediënten voor de dressing (citroensap, water, tahin, cayennepeper,
fleur de sel, knoflook, acaciahoning) en neem die apart mee in een potje.
Tip
- Maak de dressing en de edamameboontjes de avond voordien klaar.
- Voeg eventueel een restje quinoa of zilvervliesrijst toe.
Noten-zadengranola met pindakaas
Recept uit Fast Food 2
Voor 1 grote pot granola
- 1,5el ahornsiroop (of acaciahoning, agavesiroop,…)
- 2el chiazaad
- 1 eiwit (losgeroerd)
- 125g gemengde noten (hazelnoten, amandelen, pecannoten,…)
- 150g havervlokken
- 2el pindakaas
- 2el pompoenpi@en, geroosterd
- 30g pure chocolade (70% cacao), fijngehakt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de pindakaas op een laag vuur, voeg de ahornsiroop en 1 el arachideolie toe.
- Meng goed.
- Meng de noten, havermout, zaden en pi@en en voeg een snuifje zout toe.
- Voeg het eiwit toe en meng.
- Voeg het pindakaasmengsel toe en meng.
- Giet alles op een bakplaat met bakpapier en bak 15’ in de oven. Roer geregeld eens
om. - Laat de granola een beetje afkoelen en voeg de fijngehakte chocolade toe.
Tip
- Lekker met vers fruit en natuuryoghurt/kefir of een plantaardig alterna[ef
- Een gemiddelde por[e granola is 3 à 5 eetlepels
- Je kan deze granola een tweetal weken afgesloten bewaren.
Zalm met pistache mosterdkorst, jonge spinazie en vinaigrette met pompelmoes
Recept uit Missie Gezond Gewicht 2
Ingrediënten voor 2 personen
- 300g (biologische) zalmfilet
- 1el mosterd
- 1tl acaciahoning
- 2el ongezouten pistachenoten, gehakt
- 1 pompelmoes, geschild
- 70g jonge bladspinazie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Dep de zalm droog en leg in een ovenschaal met een scheutje olijfolie. Besmeer met de mosterd, een klein scheutje honing, beleg met de pistachenoten en duw wat aan. Kruid met peper en een snuLe zout.
- Bak de zalm gedurende 10 à 12 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd ondertussen de pompelmoes in partjes en vang het sap op.
- Meng het sap met 2el olijfolie en kruid met peper en fleur de sel.
- Leg de bladspinazie op een bord, voeg de zalm toe en werk af met de pompelmoesvinaigrette en pompelmoespartjes.
Tip: Serveer met groentepuree naar keuze.